Rozdroże Warszawa to restauracja przy Łazienkach Królewskich, gdzie zachwyci Was dobre jedzenie  i fachowa obsługa. Restauracja Rozdroże jest idealnym miejscem, w którym można zorganizować niezapomniane  wesela, chrzciny, komunie, bankiety, a także wigilie, andrzejki, bal sylwestrowy oraz  wszelkiei inne przyjęcia.
  • RESTAURACJA
  • Budynek z zewnątrz
  • Budynek  i otoczenie
  • WESELE w Rozdrożu
  • Stół wiejski na przyjęcie
  • przyjęcie w sali dolnej w piwnicy
  • bankiet
  • wesele w rozdrożu
  • rzut na sale restauracyjne z parkietem

Wigilie dla firm, Spotkania wigilijne w gronie przyjaciół

Charakter Świąt podkreślimy wystrojem wnętrz i świątecznym menu. Proponujemy Państwu przygotowanie własnego menu świątecznego z wybranych propozycji kulinarnych lub wybór propozycji zestawionej przez nas.


Wigilie z menu mieszanym


Forma Wigilii do wyboru - szwedzki stół lub dania serwowane do stołu


Przykładowe menu zestawione przez nas :

MENU WIGILIJNE nr 1

PRZEKĄSKI ZIMNE


Pólmisek pieczonych mięs ( schab ze śliwką , boczek rolowany, karkówka w majeranku , pasztet z pistacjami, kabanosy, salami 
Sałatka jarzynowa
Sałatka nicejska 
Śledzie w zalewie korzenne /salsa / pod pierzynką

Szczupak faszerowany jajkiem i kawiorem 
jajka garnirowane z kawiorem/serem/grzybkami/łososiem/śledzikiem 



DODATKI DO PRZYSTAWEK
· Pieczywo pszenne i razowe, masło z ziołami/chrzan / ćwikła

ZUPY /wybrać jedną/

Zupa borowikowa 
Barszcz z uszkami lub pasztecikiem
Zupa rybna 


DANIA GŁÓWNE

Pierogi z kapustą i borowikami ( podsmażane lub nie ) 

Ciasta świąteczne 



Cena 80 zł za 1 osobę  + serwis 10%

MENU WIGILIJNE nr 2

Zimne przystawki 


Półmisek mięs pieczonych : mostek cielęcy faszerowany ,boczek zwijany ,karkówka w ziołach ,schab faszerowany sliwkami, podawane z rydzami marynowanymi , gruszką i sliwką w occie .
Rolada szpinakowa z musem z wędzonego łososia 
Jajka garnirowane z kawiorem/serem/grzybkami/łososiem/śledzikiem 
Śledź marynowany w korzennych przyprawach i białym winie 
Śledzie w sosie miodowo-musztardowym z kaparami
Sałatka z kurczaka wędzonego i winogron 
Szczupak faszerowany w galarecie aromatyzowanej szafranem 


Dodatki: pieczywo pszenne i żytnie, masła smakowe, chrzan /ćwikła

Zupa /jedna do wyboru/


Zupa z borowików z łazankami
Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikiem 
Zupa rybna
Zupa kurkowa 


Danie ciepłe /dwa  do wyboru/

Filet z sandacza  w sosie koperkowym 
Schab po mysśliwsku , kopytka 
Medaliony z kurczaka w sosie musztardowym
Smażony karp/halibut/łosoś/ sola  z pieczonymi ziemniakami oraz czerwona kapusta/kapusta wigilijna lub kompozycha sałat z sosem vinegrette 

Pierogi z kapustą i borowikami

Patery ciast mieszanych 

Sernik 
Jabłecznik z bezą 
Miodowiec
Babeczki 
Makowiec


Deser - Patery ciast mieszanych

serniki/jabłecznik/z bezą /miodowiec/ babeczki /makowiec

Cena 90 zł za 1. osobę  + serwis 10%

MENU WIGILIJNE 3

Zimne przystawki

Półmisek mięs pieczonych :mostek cielęcy faszerowany, boczek zawijany, karkówka w ziołach, schab faszerowany śliwkami, podawane z rydzami marynowanymi , gruszką i śliwką w occie
Szczupak faszerowany szpinakiem w galarecie 
Indyk z owocami w maladze 
Jajka garnirowane z kawiorem/serem/grzybkami/łososiem/śledzikiem 
Śledź marynowany w korzennych przyprawach i winie 
Śledź w sosie miodowo-musztardowym z kaparami
Sałatka z wędzonego pstrąga 
Sałatka z kurczaka z pomidorami suszonymi i grzankami z sosem vinegrette
Rolada z łososia i gorgonzoli 
Tęczowa terina rybna 
Rolada szpinakowa z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami


Dodatki: pieczywo pszenne i razowe, masła smakowe, chrzan, ćwikła, sosy

Zupa jedna do wyboru


Barszcz czerwony z pasztecikiem wigilijnym
Zupa borowikowa z kluseczkami
Zupa kurkowa na żurze 

Dania główne ( wybrać trzy)

Filet z sandacza w sosie koperkowym
Medaliony z kurczaka w sosie musztardowym
Zrazy wieprzowezaijane z zurawiną w sosie z czerwonego wina 
Polędwiczki wieprzowe pod borowikami 
Pierogi z kapustą i borowikami
Kaczka na jabłkach z majerankiem i  żurawina 

Dodatki do dań głównych 

Kapusta z grzybami na lnianym oleju
Bukiet warzyw gotowany na parze z masłem
Bukiet sałat w sosie vinegrette
Ryż czarno/ biały
Ziemniaki pieczone z ziołami

Bufet słodki 

Tort serowy z bezą z kremem z serka mascarpone 
Babka polska 
Rolada makowa 
Piernik z bakaliami
Patera owoców krojonych 

Napoje
  • kompot z suszonych owoców
Cena 110 zł za 1. osobę + serwis 10 %

Ceny przy grupach ok 100 osobowych do negocjacji
Do końcowego rachunku doliczmy serwis 10 %


Propozycje cen napoji 

Napoje zimne 1 litr 12 zł
kawa/herbata 1 p. 6 zł
wino 0,75 l 45 zł
wódka czysta 0,5 l od 50 zł
piwo 0,5 l 9 zł

Pakiet : napoje zimne i gorące do 6 godzin bez ograniczeń 25 PLN / osobę