Organizujemy
Wigilie dla firm 2020, Spotkania wigilijne w gronie przyjaciół, imprezy firmowe
Charakter Świąt podkreślimy wystrojem wnętrz i świątecznym menu. Proponujemy Państwu przygotowanie własnego menu świątecznego z wybranych propozycji kulinarnych lub wybór propozycji zestawionej przez nas.
Wigilie postne
dla grup powyżej 50 osób
Wariant I
Przekąski zimne
- Śledzie w zalewie korzennej/ salsa /pod pierzynką
- Rolada szpinakowa z łososiem i musem z gorgonzoli
- Szczupak faszerowany jajkiem i kawiorem Sałatka nicejska
- Ryba po grecku Pieczywo/masło/chrzan/ćwikła
Zupa ( wybrać jedną )
Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikami
Zupa grzybowa z kluzeczkami
Zupa rybna
Pierogi z kapustą i borowikami (podsmażane lub nie)
Patery ciast
Cena 80 zł + serwis 10 %
propozycja na napoje zimne i ciepłe bo do 6 godzina 25 zł / os
napoje zimne na dzbanki 1 L 15-20 zł
kawa/ herbata 8-12 zł / szt
Wariant II
Przekąski zimne / wybrać 5/
- Karp w galarecie
- Rolada szpinakowa z musem z wędzonego łososia
- jajka garnirowane z kawiorem/serem/grzybkami/łososiem/sledzikiem
- Sledź marynowany w korzennych przyprawach i białym winie
- Śledzie w sosie miodowo-musztradowym z kaparami
- Sałatka krabowa
- Szczupak faszerowany w galarecie aromatyzowanej szafranem
- Sałatka z wędzonego pstrąga i jajka
Pieczywo/masło/chrzan/ćwikła
Zupy /proszę wybrać jedną /
Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikami
Zupa grzybowa z łazankami
Zupa rybna
Zupa kurkowa z kluseczkami
Dania główne ( wybrać dwa)
Pierogi z kapustą i borowikami (podsmażane lub nie)
Filet z karmazyna w sosie koperkowym
Sola zapiekana ze szpinakiem , pomidorami pelatti i serem mozarella
Smażony karp lub halibut
Dodatki
wigilijna postna kapusta
czerwona kapusta
kompozycja sałat w sosie vinegrette
ziemniaki opiekane
Patery ciast mieszanych
sernik z rodzynkami
jabłecznik z bezą
midowiec
makowiec
kutia
Cena 95 zł os. + serwis 10 %
Wariant III
Przekąski zimne /wybrać 8 /
- Karp po zydowsku w galarecie
- Szczupak faszerowany szpinkaiem w galarecie
- Rolada szpinakowa z musem z mascarpone i pomidorków suszonych
- jajka garnirowane z kawiorem/serem/grzybkami/łososiem/sledzikiem
- Śledź marynowany w przyprawach korzennych i białym winie
- Śledzie w sosie miodowo-musztardowym z kaprami
- Śledzie pod pierzynką
- Sałatka z wędzonego łosiosia z jajkiem i ogórkiem
- Sałatka jarzynowa klasyczna
- Tęczowa terina rybna
- Półmisek ryb wędzonych
Zupy /proszę wybrać jedną /
- Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikami
- Zupa grzybowa z kluseczkami
- Zupa rybna
Pierogi z kapustą i borowikami (podsmażane lub nie)
Filet z sandacza w sosie koperkowym
Sola zapiekana z pelatti, szpinakiem i mozarellą
Karmazyn w sosie cytrynowym,
Karp smazony sote
Halubut lub dorsz saute
Dodatki do dań głównych
Kapusta z grzybami na lnianym oleju
Bukiet warzyw gotowanych na parze z masłem
Bukiet sałat z sosem vinegratte
Ziemniaki pieczone z ziołami
Bufet słodki
serniki rózne
Rolada makowa
jabłecznik z cynamonem
marchewkowe z dynia i bakaliami
Piernik z bakaliami
Patera owoców krojonych
Kompot z suszu
Cena 135 zł os + serwis 10 %
Propozycja na napoje :
Napoje zimne 1 litr 15-20 zł
kawa lub herbata 8-12 zł / szt
wino 0,75 l od 45 zł
wódka czysta 0,5 l od 50 zł
piwo 0,5 l 9-10 zł
Pakiet : napoje zimne i gorące do 6 godzin bez ograniczeń 25 PLN/ osobę