Rozdroże Warszawa to restauracja przy Łazienkach Królewskich, gdzie zachwyci Was dobre jedzenie  i fachowa obsługa. Restauracja Rozdroże jest idealnym miejscem, w którym można zorganizować niezapomniane  wesela, chrzciny, komunie, bankiety, a także wigilie, andrzejki, bal sylwestrowy oraz  wszelkiei inne przyjęcia.
  • RESTAURACJA
  • Budynek  i otoczenie
  • WESELE w Rozdrożu
  • Stół wiejski na przyjęcie
  • przyjęcie w sali dolnej w piwnicy
  • bankiet
  • wesele w rozdrożu
  • rzut na sale restauracyjne z parkietem

Wigilie dla firm 2019, Spotkania wigilijne w gronie przyjaciół, imprezy firmowe

Charakter Świąt podkreślimy wystrojem wnętrz i świątecznym menu. Proponujemy Państwu przygotowanie własnego menu świątecznego z wybranych propozycji kulinarnych lub wybór propozycji zestawionej przez nas.


Wigilie postne


dla grup powyżej 50 osób

Wariant I

Przekąski zimne
  1. Śledzie w zalewie korzennej/ salsa /pod pierzynką
  2. Rolada szpinakowa z łososiem i musem z gorgonzoli 
  3. Szczupak faszerowany jajkiem i kawiorem Sałatka nicejska
  4. Ryba po grecku Pieczywo/masło/chrzan/ćwikła

Zupa ( wybrać jedną )
  Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikami
  Zupa grzybowa z kluzeczkami
 Zupa rybna 

Pierogi z kapustą i borowikami (podsmażane lub nie)

Patery ciast 

Cena 80  zł  + serwis 10 %

propozycja na napoje zimne i ciepłe bo do 6 godzina 25 zł / os 
napoje zimne na dzbanki 1 L 15-20 zł 
kawa/ herbata 8-12 zł / szt 


Wariant II 

Przekąski zimne / wybrać 5/ 

  1. Karp w galarecie 
  2. Rolada szpinakowa z musem z wędzonego łososia 
  3. jajka garnirowane z kawiorem/serem/grzybkami/łososiem/sledzikiem
  4. Sledź marynowany w korzennych przyprawach i białym winie 
  5. Śledzie w sosie miodowo-musztradowym z kaparami
  6. Sałatka krabowa 
  7. Szczupak faszerowany w galarecie aromatyzowanej szafranem 
  8. Sałatka z wędzonego pstrąga i jajka

Pieczywo/masło/chrzan/ćwikła

Zupy /proszę wybrać jedną /
Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikami
Zupa grzybowa z łazankami
Zupa rybna
Zupa kurkowa z kluseczkami

Dania główne ( wybrać dwa)

Pierogi z kapustą i borowikami (podsmażane lub nie)
Filet z karmazyna w sosie koperkowym
Sola zapiekana ze szpinakiem , pomidorami pelatti i serem mozarella 
Smażony karp lub halibut 

Dodatki 

wigilijna postna kapusta 
czerwona kapusta 
kompozycja sałat w sosie vinegrette
ziemniaki opiekane 

Patery ciast mieszanych 
sernik z rodzynkami 
jabłecznik z bezą 
midowiec
makowiec 
kutia 

Cena 95 zł os.  + serwis 10 %

Wariant III

Przekąski zimne /wybrać 8 / 
  1. Karp po zydowsku w galarecie 
  2. Szczupak faszerowany szpinkaiem w galarecie 
  3. Rolada szpinakowa z musem z mascarpone i pomidorków suszonych 
  4. jajka garnirowane z kawiorem/serem/grzybkami/łososiem/sledzikiem 
  5. Śledź marynowany w przyprawach korzennych i białym winie 
  6. Śledzie w sosie miodowo-musztardowym z kaprami 
  7. Śledzie pod pierzynką
  8. Sałatka z wędzonego łosiosia z jajkiem i ogórkiem
  9. Sałatka jarzynowa klasyczna 
  10. Tęczowa terina rybna 
  11. Półmisek ryb wędzonych 
Pieczywo/masło/chrzan/ćwikła

Zupy /proszę wybrać jedną /
  1. Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikami
  2. Zupa grzybowa z kluseczkami
  3. Zupa rybna
Dania głowne / wybrać 3/ 

Pierogi
z kapustą i borowikami (podsmażane lub nie)
Filet z sandacza w sosie koperkowym
Sola zapiekana z pelatti, szpinakiem i mozarellą
Karmazyn w sosie cytrynowym, 
Karp smazony sote 
Halubut lub dorsz  saute 

Dodatki do dań głównych 

Kapusta z grzybami na lnianym oleju
Bukiet warzyw gotowanych na parze z masłem
Bukiet sałat z sosem vinegratte
Ziemniaki pieczone z ziołami

Bufet słodki

serniki rózne 
Rolada makowa
jabłecznik z cynamonem 
marchewkowe z dynia i bakaliami 
Piernik z bakaliami 
Patera owoców krojonych 

Kompot z suszu


Cena 135 zł  os + serwis 10 %

Propozycja na napoje :

Napoje zimne 1 litr 15-20 zł
kawa lub herbata 8-12 zł / szt 
wino 0,75 l  od 45  zł
wódka czysta 0,5 l od 50 zł
piwo 0,5 l 9-10 zł

Pakiet : napoje zimne i gorące do 6 godzin bez ograniczeń  25 PLN/ osobę