Rozdroże Warszawa to restauracja przy Łazienkach Królewskich, gdzie zachwyci Was dobre jedzenie  i fachowa obsługa. Restauracja Rozdroże jest idealnym miejscem, w którym można zorganizować niezapomniane  wesela, chrzciny, komunie, bankiety, a także wigilie, andrzejki, bal sylwestrowy oraz  wszelkiei inne przyjęcia.
  • PUB w piwnicy Rozdroża
  • RESTAURACJA
  • Budynek z zewnątrz
  • Budynek  i otoczenie
  • WESELE w Rozdrożu
  • Stół wiejski na przyjęcie
  • przyjęcie w pubie
  • bankiet

Wesela, Obiady weselne, Przyjęcia weselne

Szanowni Państwo, przyjęcie weselne to wyjątkowe wydarzenie, które pozostanie w pamięci na długo. Bardzo ważny jest więc dobór miejsca, wyśmienite menu i zapewnienie profesjonalnej obsługi. Na pewno nie jeden raz zadawali sobie państwo pytanie Gdzie urządzić wesele w Warszawie? Z wielką dumą chcielibyśmy zaoferować nasze usługi. Nasza restauracja to idealne miejsce na przyjęcie weselne, która zachwyci Was dobrym jedzeniem, smacznym jak u mamy, zaś podanym według stylu kreatora smaku i zapachu - szefa kuchni.

W listopadzie  rabat* .
Dotyczy pełnej oferty

Serdecznie zapraszamy!

POWITANIE PAŃSTWA MŁODYCH CHLEBEM I SOLĄ ORAZ TOAST WINEM MUSUJĄCYM 

WARIANT EXTRA - CENA 205 PLN  DO WYBORU :

8 przekąsek +3 sałatki +zupa + I danie główne + II danie gorące pełne + żurek lub barszczyk czerwony z pasztecikiem +patery ciast +tort + napoje zimne i gorące bez ograniczeń + serwis 10%

WARIANT PODSTAWOWY - CENA 189 PLN  DO WYBORU :

7 przekąsek + 3 sałatki + zupa + I danie gorące pełne + II danie gorące krótkie +żurek lub barszczyk z pasztecikiem +patery ciast +napoje zimne 1 l + kawa i herbata bez ograniczeń + serwis 10 % 

WARIANT MINIMALNY - CENA 150 PLN  DO WYBORU :

5 przekąsek +2 sałatki +zupa +danie gorące główne + danie krótkie + patery ciast + tort + napoje zimne 1 litr +
kawa lub herbata + serwis 10 %

WARIANT OBIAD WESELNY - CENA 110 PLN DO WYBORU :

3 przekąski + 2 sałatki +zupa +danie głowne + deser +napoje zimne 05 l + kawa lub herbata + serwis 10 %

ZAKĄSKI ZIMNE 

mięsne :
pólmisek mięs pieczonych i wędlin ( karkówka ,schab , boczek , salami , poledwica, kabanosy , pasztet )
pasztet w obsadzie grzybków lub żurawiny 
sakiewki z szynki , salami z musem chrzanowym , jajecznym, lub sałatką jarzynową 
rulony z prosciutto , rucoli melona i kiełków 
gniazda z boczku wędzonego i śliwek 
tatar wołowy z ogórkiem , cebulką i grzybkami leśnymi

serowo- warzywne :

capresse ( pomidory,mopzarella, oliwki/rucola
deska serów z winogronami
jajka garnirowane mix ( kawior,grzybki, szynka ,pieczarki, parmezan) 
rolada szpinakowo-serowo-pomidorowa /łososiowa/paprykowa 
rolada serowa z szynki i dodatki
pomidory/papryka /ogórek faszerowane 
grilowane warzywa z sosem toskańskim
cukinbia oraz bakłażan grilowany ze szpinakiem i fetą 

z ryb:

turbanki z krewetek na sałatce jarzynowej
koktail z krewetkami , grogonzoląi zielonym ogórkiem w delikatnym musie pomidorowym
tęczowa teryna rybno- szpinakowa 
roladki z łososia z serami , oliwkami na trawce z kiełków, koperkiem i cytryną 
ryba po grecku
rolada szpinakowo-łososiowa 
łosoś wędzony w pomarańczowym sosie
róże z łososia marynowane w koperku i cytrynie 
sledzie z zalewy korzennej /salsa /w smietanie/ po żydowsku - wybrać
tatar ze śledzia z grzybamii ogórkiem
tatar z łososia i melona

w galarecie :

schab po warszawsku w galantynie 
łosoś w galarecie koperkowo-cytrynowej 
terina z łososia na szpnaku i mini marchewce 
rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem 
tymbaliki drobiowo- warzywne
nózki wieprzowe z julien warzywnym
indyk w maladze z brzoskwinią i puszystym musem z watróbek 

sałaty:

mix sałat z grilowanym kurczakiem w sosie ziołowym lub majonezowym
sałatka z wędzonego kurczaka , kukurydzy , winogron i sałaty
sałatka szlachecka ( sałata lodowa, polędwiczka wp. estragon ,pieczarki, prażone pestki dyni )
sałatka ze świeżego szpinaku ,grilowanego boczku , grzybków i prażonych ziaren 
śieży szpinak z sezamem , żurawiną oraz pomarańczą
mix rucoli z roszponką , prażone ziarna ,mozarella i pomidorki cherry pod balsamico 
grecka ( sałata lodowa , papryka, cebula czerwona, ogórek, pomidor, ser feta, oliwki )
sałatka z prosciutto , melona , pomidorków suszonych z prażonymi ziarnami 
sałatka królewska z łososiem , jajkiem, oliwkami, sałatami w sosie koperkowym 
sałatka z jakiem , zielonym ogórkiem , roszponką , rucolą, w delikatym dresingu ziołowym 
sałatka carska z rakami w czerwonym sosie 
sałatka włoska 
sałatka z owoców morza ( mule , krewetki, paluszki krabowe) 
tradycyjne majonezowe : jarzynowa, z grzybków marynowanych i fasoli, hawajska , brokułowa, krabowa, 
z szynki i sera 

dodatki :

pieczywo mieszane , masło z ziołami, chrzan , ćwikła 

zupy :

rosół z domowym makaronem 
krem z pomidorów ze świeżą bazylią i grzankami
krem ze szparagów/cukinii/porów/pieczarek z groszkiem ptysiowym
flaczki po warszawsku
żurek po staropolsku z białą kiełbasą i jajkiem
krem warzywny 
zupa z borowików z kluseczkami 

dania główne 

schab w sosie śliwko-winnym , kluski śląskie sałatka 
schab w sosie myśliwskim , kopytka , mix sałat
sakiewski ze schabu z serem i pieczarką , ziemniaki , jarzynka 
kieszeń z kurczaka z fetąi pomidorami suszonymi , ziemniaki pieczone , kompozycja sałat 
kurczak faszerowany , kluseczki, kompozycja sałat 
indyk pod żurawiną , ryż lub kopytka , sałaty z owocami 
indyk w sosie serowo-orzechowym , ryż , kompozycja warzywna 
indyk pod salsą owocową z mango , ryż , sałaty 
polęwiczki wieprzowe na borowikach z kluseczkami kladzionymi/ ziemniakami jarzyny 
polędwiczki faszerowane śliwką w delikatnym sosie , kluseczki ,mix sałat
polędwiczka z rocpolem , ziemniakami pieczonymi , mix sałat
bouef strogonow na kluskach kładzionych z kompozycją sałat
cielęcina w sosie kaparowym z kluskami sląskimi ,jarzyny
zraziki cielęce w sosie z prawdziwków , kluseczki , jarzyny 
sztuka mięs w sosie chrzanowym , kluski sląśkie , jarzyny 
kaczka pieczona po polsku z jabłuszkiem i majerankiem , kopytka , modra kapusta lub z konfiturą wiśniową , kluseczkami kładzionymi i sałatką 
pierś kurczaka z cukinią i pomidorami suszonymi z kluseczkami w pesto i kompozycją sałat
kotlet de volaille z serem , ziemniaki , kompozycja sałat
majerankowy kurczak na ziemniakch pieczonych z kompozycją sałat 
pieczona szynka wp. w sosie śliwkowym , kluseczki , jarzyny
zrazy wołowe staropolskie , kluski śląskie , sałatka / buraczki 
zrazy wieprzowe z duszoną cebulką i żurawiną ,ziemniaki pieczone , sałaty
zrazy z karkówki z boczkiem , ogórkiem i papryką , ziemniaki pieczone , buraczki 
filet z ryby zapiekany z pomidorami pelatti m, szpinakiem i serem mozzarella , ziemniaki pieczone , sałaty
stek z halibuta zawijany w prosciutto, ziemniaki pieczone z rucolą i pomidorkami cherry 
łosoś w rozmarynie z kaparami ,pomidorkami , ziemniaki pieczone 
łosoś z pesto w cieście francuskim , ryż , sałaty
inne dania - na życzenie 

II dania - wersja krótka z pieczywem ( mozliwa też wersja typowa dla II dania głównego - podwyższa cenę o 10-15 PLN )

bouef strogonow 
gulasz węgierski 
leczo na kiełbasie , kurczaku lub z ciecierzycy 
bigos staropolski z wielu szlachetnych mięs na czerwonym winie 
ragout cielęce z pomidorkami suszonymi
ragout z indyka z grzybami na białym winie 

na słodko 

wybór ciast i ciasteczek mieszanych na paterach 

tort weselny 

klasyczny śmietanowy z owocami 
czekoladowo - wiśniowy 
mus czekoladowy z białej i ciemnej czekolady ( + 5 PLN do ceny menu )

na zakończenie 

barszcz czerwony z pasztecikiem lub żurek po staropolsku 

napoje gorące i zimne 

kawa, herbata , soki owocowe , woda , coca- cola 

Uprzejmnie informujemy , że dzieci w wieku do 2,5 roku mają posiłek gratis , natomiast dzieci w wieku 3-8 płacą 50% ceny.
W standardzie jest nakrycie stołów obrusami , serweta , świeczniki , wazony 

dodatkowe możliwości 

patery owoców piętrowe - 100 PLN
patery owoców jednopietrowe - 70 PLN

dodatkowe danie ciepłe głowne 20-25 PLN
dodatkowe danie krótkie 15 PLN
dodatkowa przekąska/sałatka 8-12 PLN
dodatkowy deser ciasta /puchary lodowe 12 PLN 
patery owoców jedno ( 3 kg ) lub dwu piętrowe 70-100 PLN 
owoce wyfiletowane 10 PLN /os.
kluseczki zamiast ziemniaków + 5 PLN 

tort 10-12 PLN
napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń do 6 godzin 25 PLN
pokrowce na krzesła 10 PLN 
kompozycje kwiatowe 60 PLN

bogarty stól wijeski 1600 PLN 

dekoracja sali przez dekoratorkę 2500-3000 PLN 

animator dla dzieci ( minimum 10 os.) 50 PLN/ os.

ponadto proponujemy Państwu nasze alkohole 

wino musujące 100 ml 5 PLN 
piwo o,5 l - 8 PLN
wino 0,75 l od 40 PLN 
wódka Absolut / Finlandia 0,5 l od 75 PLN
wódka Sobieski/ Wyborowa 0,5 l od 50 PLN
wódka żytnia de lux/krupnik/ zubrówka od 40 PLN 

Mozliwe jest korzystanie z własnych napojów alkoholowych ( konieczna banderola ) za opłata 10 PLN od osoby 

ZAPRASZAMY :-)