KARTA MENU MINUS 30 % RABATU
MENU - NA WYNOS Z 30 % RABATEM
CAŁE MENU -30%
Na wszystkie dania z
karty na WYNOS rabat -30 %
/DRUGA CENA /
karty na WYNOS rabat -30 %
/DRUGA CENA /
Na wszystkie dania z
karty na WYNOS rabat -30 %
/ DRUGA CENA, PO PRAWO /
PRZEKĄSKI NA ZIMNO/ COLD APETIZERS
ŚLEDZIK MARYNOWANY W ZIOŁACH I CEBULI 150/70/30 g18, - 13,-
MARINATED HERRING WITH HERBS AND ONION
TATAR WOŁOWY **100/150 g34, - 24,-
BEEF TARTARE WITH MARINATED MUSHROOMS, ONION AND PICKLED CUCUMBER
PRZEKĄSKI NA CIEPŁO / HOT APETIZERS
MIX 4 GRZANEK Z MASŁEM CZOSNKOWYM 300g16, - 11,-
Z MOZZARELLĄ, SZPINAKIEM, POMIDORAMI I PROSCIUTTO
MIX 4TOASTS WITH GARLIC BUTTER, MOZZARELLA, PROSCIUTTO, SPINACHAND FETA CHEESE, TOMATOES
SER PANIEROWANY 125g23, - 16,-
Z ŻURAWINĄ, WINOGRONAMI I GRZANKAMI 100/2 SZT
CHEESE COATED IN BREAD CRUMBS AND EGG WITH CRANBERRY, GRAPES AND TOASTS
KASZANKA Z PATELNI SMAŻONA Z CEBULĄ 180/50 g24, - 17,-
PODANA W CHLEBIE WIEJSKIM Z OGÓRKIEM
PAN FRIED BLACK PUDDING WITH ONION SERVEDIN BREAD WITH PICLED CUCUMBER
BIGOS STAROPOLSKI 250 g29, - 20,-
Z KAPUSTY I KILKU GATUNKÓW MIĘS, ŚLIWEK SUSZONYCH, GRZYBÓW, W CHLEBKU
TRADICIONAL POLISH DISH MADE OF BOILED SAUERKRAUT, A FEW KINDS OF MEAT,
MUSHROOMS, DRIED PLUMS AND HERBS, SERVED IN BREAD
PLACKI ZIEMNIACZANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 34,- 24,-
PODANE Z SOSEM TZATZIKI 3 szt 230 g/90 g/100 g
POTATO PANCAKES WITH SMOKED SALMON AND TZATZIKI SAUCE
MISA SAŁAT/ SALADS
MISA SAŁAT Z KURCZAKIEM Z GRILLA 300 g 30, - 21,-
KURCZAK GRILLOWANY NA SAŁATACH, Z POMIDORAMI,
OGÓRKIEM, PAPRYKĄ I SOCZYSTYMI KIEŁKAMI
COMPOSITION OF SALAD WITH GRILLED CHICKEN BREAST, TOMATOES,CUCUMBERS, PEPPERS AND SPROUTS
SAŁATKA Z AVOCADO Z GRILLOWANYM BOCZKIEM, 300 g 31, - 22,-
KOMPOZYCJA SAŁAT, MOZZARELLA, POMIDORKI CHERRY I SOCZYSTE KIEŁKI
AVOCADO SALAD WITH GRILLED BACON, MOZZARELLA, CHERRY TOMATOES,SPROUTS
ZUPY/SOUP
BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY 250 g / DOSTĘPNY CZYSTY/ 15, - 10,-
Z ZIEMNIAKAMI TŁUCZONYMI ZE SKWARKAMI Z BOCZKU 180 g
RED BORSCH WITH CREAM AND POTATOES WITH BACON (AVAILABLE CLEAN)
GRZYBOWA 200/100 g 18, -13,-
NA BOROWIKACH Z RĘCZNIE WYRABIANYMI KLUSECZKAMI
TRADITIONAL MUSCHROOM SOUP WITH CREAM AND HOME NOODLES
ŻUREK STAROPOLSKI 200/60/150 g 18, - 12,-
NA PRAWDZIWYM ZAKWASIE Z MĄKI ŻYTNIEJ, Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ,
JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI TŁUCZONYMI OKRASZONYMI SKWARKAMI
POLISH SOUR RYE SOUP WITH BOILED EGG, WHITE SAUSAGE,AND POTATOES WITH BACON
FLACZKI WOŁOWE PO WARSZAWSKU 300 g 18, - 13,-
BEEF TRIPE IN WARSAW STYLE
KUCHNIA POLSKA / POLISH CUISINE
KURCZAK grillowany z BOROWIKAMI150/100/150/100 g 35, - 25,-
Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, KOMPOZYCJĄ SAŁAT
MARJORAM CHICKEN BREAST WITH BAKED POTATOES, MUSHROOM SAUCE AND MIX SALAD
JADŁO DRWALI – placek zbójnicki 250/200 g 35, - 25, -
PIKANTNY GULASZ MIĘSNY W DUŻYM PLACKU ZIEMNIACZANYM
SPICY MEAT GOULASH IN BIG POTATOES PIE WITH A LITTLE YOGHURT AND CHIVES
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z BOROWIKAMI 150/100/150/150 g 39, - 27,-
Z RĘCZNIE WYRABIANYMI KLUSECZKAMI ORAZ JARZYNAMI
PORK TENDERLOIN CHOPS WITH FRESH MUSHROOM SAUCE, HOME NOODLES, VEGETABLE GARDEN
SCHABOWY SŁUSZNEJ WIELKOŚCI PO CHŁOPSKU 250/150/150 g 38, - 26,-
PANIEROWANY, Z ZIEMNIAKAMI TŁUCZONYMI, SKWARKAMI Z BOCZKU
ORAZ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ LUB MIZERIĄ
PEASANT STYLE - PORK CHOP - POTATOES WITH BACON AND FRIED CABBAGE OR CUCUMBER SALAD
PÓŁ KACZKI 400g/150/150 g/100 g 59,- 41,-
Z KLUSECZKAMI RĘCZNIE WYRABIANYMI, NA JABŁKACH PRAŻONYCH
Z MAJERANKIEM, ŻURAWINĄ, W OPRAWIE SAŁAT,
HALF DUCK, HOME NOODLES, BAKED APPLES IN MARJORAM WITH CRANBERRY,COMPOSITION OF SALAD
GOLONKA PIECZONA W PIWIE I ZIOŁACH 450/150/150 g 43, -30,-
Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ, CHRZANEM I MUSZTARDĄ
PORK KNUCKLE ROASTED WITH BEER AND FRESH HERBS, BAKED POTATOESAND FRIED CABBAGE, HORSERADISH, MUSTARD
DANIA MĄCZNE / FLOUR DISHES
TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM, ŁOSOSIEM I POMIDORAMI SUSZONYMI 350 g 35, - 24,-
TAGLIATELLE WITH SPINACH, SALMON AND DRIED TOMATOES
WITH CREAM SAUCE
TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI I RUCOLĄ 350 g 34, - 24,-
TAGLIATELLE WITH CHICKEN, DRIED TOMATOES AND ROCKET
PIEROGI HRABINY TYSZKIEWICZOWEJ 35, - 24,-
Z BOROWIKAMI I SZYNKĄ W OPRAWIE RUCOLI 350 g-6 SZT
HOME DUMPLINGS WITH HAM AND MUSHROOMS (BOLETUSES)
PIEROGI SZPINAKOWE Z PIECZARKAMI 400g ** 8 szt 35,- 24,-
DUMPLINGS FOR VEGAN, SPINACH, MUSHROOMS, ONION, RICE OIL
PIEROGI Z SOCZEWICĄ I KASZA 300 g 6 szt 26 ,- 18 ,-
DANIA Z RYB / FISH DISHES
PSTRĄG Z PATELNI NADZIEWANY ZIOŁAMI 400/150/100 g 45, - 31,-
Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, W OPRAWIE SAŁAT
PAN FRIED TROUT STUFFED HERBS, WITH POTATOESAND COMPOSITION OF SALAD
HALIBUT STEK Z SAŁATKĄ A’LA CAPRESE Z FRYTKAMI 300/150/150 g 46, - 32,-
HALIBUT, FRENCH FRIES AND SALAD A’LA CAPRESE ON ROCKET
DESERY / DESSERTS
KULTOWY TORCIK W-Z WARSAW CAKE 150 g 13, - 10,-
SERNIK Z BEZĄ /BRZOSKWINIĄ 200g+30 g15, - 11,-
CHEESE CAKE WITH MERINGUE CRISPY AND RASPBERRY MOUSSE
SZARLOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ/ 150/40g 14, - 10,-
APPLE PIE WITH WHIPPED CREAM/WHIPPED CREAM AND ICE CREAM
TORCIK TIRAMISU Z MASCARPONE -150G 18,- 13,-
TORT MALINOWA CHMURKA Z BEZĄ – 200G 18,- 13,-
RASPBERRY CAKE WITTH MASCARPONE AND MARINGUE
CZEKOLADA NA GORĄCO 200 g HOT CHOCOLATE 18,- 12,-
HOT CHOCOLATE WITH WHIPPED CREAM AND ICE CREAM
KAWA / COFFEE
karty na WYNOS rabat -30 %
/ DRUGA CENA, PO PRAWO /
PRZEKĄSKI NA ZIMNO/ COLD APETIZERS
ŚLEDZIK MARYNOWANY W ZIOŁACH I CEBULI 150/70/30 g
MARINATED HERRING WITH HERBS AND ONION
TATAR WOŁOWY **100/150 g
BEEF TARTARE WITH MARINATED MUSHROOMS, ONION AND PICKLED CUCUMBER
PRZEKĄSKI NA CIEPŁO / HOT APETIZERS
MIX 4 GRZANEK Z MASŁEM CZOSNKOWYM 300g
Z MOZZARELLĄ, SZPINAKIEM, POMIDORAMI I PROSCIUTTO
MIX 4TOASTS WITH GARLIC BUTTER, MOZZARELLA, PROSCIUTTO, SPINACHAND FETA CHEESE, TOMATOES
SER PANIEROWANY 125g
Z ŻURAWINĄ, WINOGRONAMI I GRZANKAMI 100/2 SZT
CHEESE COATED IN BREAD CRUMBS AND EGG WITH CRANBERRY, GRAPES AND TOASTS
KASZANKA Z PATELNI SMAŻONA Z CEBULĄ 180/50 g
PODANA W CHLEBIE WIEJSKIM Z OGÓRKIEM
PAN FRIED BLACK PUDDING WITH ONION SERVEDIN BREAD WITH PICLED CUCUMBER
BIGOS STAROPOLSKI 250 g
Z KAPUSTY I KILKU GATUNKÓW MIĘS, ŚLIWEK SUSZONYCH, GRZYBÓW, W CHLEBKU
TRADICIONAL POLISH DISH MADE OF BOILED SAUERKRAUT, A FEW KINDS OF MEAT,
MUSHROOMS, DRIED PLUMS AND HERBS, SERVED IN BREAD
PLACKI ZIEMNIACZANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 34,- 24,-
PODANE Z SOSEM TZATZIKI 3 szt 230 g/90 g/100 g
POTATO PANCAKES WITH SMOKED SALMON AND TZATZIKI SAUCE
MISA SAŁAT/ SALADS
MISA SAŁAT Z KURCZAKIEM Z GRILLA 300 g 30, - 21,-
KURCZAK GRILLOWANY NA SAŁATACH, Z POMIDORAMI,
OGÓRKIEM, PAPRYKĄ I SOCZYSTYMI KIEŁKAMI
COMPOSITION OF SALAD WITH GRILLED CHICKEN BREAST, TOMATOES,CUCUMBERS, PEPPERS AND SPROUTS
SAŁATKA Z AVOCADO Z GRILLOWANYM BOCZKIEM, 300 g 31, - 22,-
KOMPOZYCJA SAŁAT, MOZZARELLA, POMIDORKI CHERRY I SOCZYSTE KIEŁKI
AVOCADO SALAD WITH GRILLED BACON, MOZZARELLA, CHERRY TOMATOES,SPROUTS
ZUPY/SOUP
BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY 250 g / DOSTĘPNY CZYSTY/ 15, - 10,-
Z ZIEMNIAKAMI TŁUCZONYMI ZE SKWARKAMI Z BOCZKU 180 g
RED BORSCH WITH CREAM AND POTATOES WITH BACON (AVAILABLE CLEAN)
GRZYBOWA 200/100 g 18, -13,-
NA BOROWIKACH Z RĘCZNIE WYRABIANYMI KLUSECZKAMI
TRADITIONAL MUSCHROOM SOUP WITH CREAM AND HOME NOODLES
ŻUREK STAROPOLSKI 200/60/150 g 18, - 12,-
NA PRAWDZIWYM ZAKWASIE Z MĄKI ŻYTNIEJ, Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ,
JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI TŁUCZONYMI OKRASZONYMI SKWARKAMI
POLISH SOUR RYE SOUP WITH BOILED EGG, WHITE SAUSAGE,AND POTATOES WITH BACON
FLACZKI WOŁOWE PO WARSZAWSKU 300 g 18, - 13,-
BEEF TRIPE IN WARSAW STYLE
KUCHNIA POLSKA / POLISH CUISINE
KURCZAK grillowany z BOROWIKAMI150/100/150/100 g 35, - 25,-
Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, KOMPOZYCJĄ SAŁAT
MARJORAM CHICKEN BREAST WITH BAKED POTATOES, MUSHROOM SAUCE AND MIX SALAD
JADŁO DRWALI – placek zbójnicki 250/200 g 35, - 25, -
PIKANTNY GULASZ MIĘSNY W DUŻYM PLACKU ZIEMNIACZANYM
SPICY MEAT GOULASH IN BIG POTATOES PIE WITH A LITTLE YOGHURT AND CHIVES
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z BOROWIKAMI 150/100/150/150 g 39, - 27,-
Z RĘCZNIE WYRABIANYMI KLUSECZKAMI ORAZ JARZYNAMI
PORK TENDERLOIN CHOPS WITH FRESH MUSHROOM SAUCE, HOME NOODLES, VEGETABLE GARDEN
SCHABOWY SŁUSZNEJ WIELKOŚCI PO CHŁOPSKU 250/150/150 g 38, - 26,-
PANIEROWANY, Z ZIEMNIAKAMI TŁUCZONYMI, SKWARKAMI Z BOCZKU
ORAZ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ LUB MIZERIĄ
PEASANT STYLE - PORK CHOP - POTATOES WITH BACON AND FRIED CABBAGE OR CUCUMBER SALAD
PÓŁ KACZKI 400g/150/150 g/100 g 59,- 41,-
Z KLUSECZKAMI RĘCZNIE WYRABIANYMI, NA JABŁKACH PRAŻONYCH
Z MAJERANKIEM, ŻURAWINĄ, W OPRAWIE SAŁAT,
HALF DUCK, HOME NOODLES, BAKED APPLES IN MARJORAM WITH CRANBERRY,COMPOSITION OF SALAD
GOLONKA PIECZONA W PIWIE I ZIOŁACH 450/150/150 g 43, -30,-
Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ, CHRZANEM I MUSZTARDĄ
PORK KNUCKLE ROASTED WITH BEER AND FRESH HERBS, BAKED POTATOESAND FRIED CABBAGE, HORSERADISH, MUSTARD
DANIA MĄCZNE / FLOUR DISHES
TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM, ŁOSOSIEM I POMIDORAMI SUSZONYMI 350 g 35, - 24,-
TAGLIATELLE WITH SPINACH, SALMON AND DRIED TOMATOES
WITH CREAM SAUCE
TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI I RUCOLĄ 350 g 34, - 24,-
TAGLIATELLE WITH CHICKEN, DRIED TOMATOES AND ROCKET
PIEROGI HRABINY TYSZKIEWICZOWEJ 35, - 24,-
Z BOROWIKAMI I SZYNKĄ W OPRAWIE RUCOLI 350 g-6 SZT
HOME DUMPLINGS WITH HAM AND MUSHROOMS (BOLETUSES)
PIEROGI SZPINAKOWE Z PIECZARKAMI 400g ** 8 szt 35,- 24,-
DUMPLINGS FOR VEGAN, SPINACH, MUSHROOMS, ONION, RICE OIL
PIEROGI Z SOCZEWICĄ I KASZA 300 g 6 szt 26 ,- 18 ,-
DANIA Z RYB / FISH DISHES
PSTRĄG Z PATELNI NADZIEWANY ZIOŁAMI 400/150/100 g 45, - 31,-
Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, W OPRAWIE SAŁAT
PAN FRIED TROUT STUFFED HERBS, WITH POTATOESAND COMPOSITION OF SALAD
HALIBUT STEK Z SAŁATKĄ A’LA CAPRESE Z FRYTKAMI 300/150/150 g 46, - 32,-
HALIBUT, FRENCH FRIES AND SALAD A’LA CAPRESE ON ROCKET
DESERY / DESSERTS
KULTOWY TORCIK W-Z WARSAW CAKE 150 g 13, - 10,-
SERNIK Z BEZĄ /BRZOSKWINIĄ 200g+30 g15, - 11,-
CHEESE CAKE WITH MERINGUE CRISPY AND RASPBERRY MOUSSE
SZARLOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ/ 150/40g 14, - 10,-
APPLE PIE WITH WHIPPED CREAM/WHIPPED CREAM AND ICE CREAM
TORCIK TIRAMISU Z MASCARPONE -150G 18,- 13,-
TORT MALINOWA CHMURKA Z BEZĄ – 200G 18,- 13,-
RASPBERRY CAKE WITTH MASCARPONE AND MARINGUE
CZEKOLADA NA GORĄCO 200 g HOT CHOCOLATE 18,- 12,-
HOT CHOCOLATE WITH WHIPPED CREAM AND ICE CREAM
KAWA / COFFEE