Rozdroże to kultowa restauracja z tradycjami -1974 - położona przy Łazienkach Królewskich. Oferujemy tradycyjną kuchnię polską.
  • RESTAURACJA
  • Budynek  i otoczenie
  • WESELE w Rozdrożu
  • Stół wiejski na przyjęcie
  • przyjęcie w sali dolnej w piwnicy
  • bankiet
  • wesele w rozdrożu
  • rzut na sale restauracyjne z parkietem

CATERING dania obiadowe/przekąski pierogi, garmaż, Wyroby garmażeryjne, pierogi. Zamów a my dostarczymy, dania na wynos

NA WSZYSTKIE DANIA Z KARTY MENU  - NA WYNOS - OFERUJEMY -30 % RABATU 

ZAKĄSKI – PRZEKĄSKI

Mięsne
Mięsa pieczone karkówka, schab /ew. ze śliwką suszoną  boczek rolowany 59,- /kg
Pasztet wieprzowy  w obsadzie marynat 49,-/kg
Sakiewki szynkowe z musem chrzanowym, jajecznym  lub sałatką jarzynową szt 70g / 8,-
Rulony z prosciutto, rucoli i melona szt 50g / 6,-
Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i grzybami leśnymi 150g /18, -
Vege
Pasztet z ciecierzycy /pasztet soczewicy /pasztet pieczarkowy  49,-/kg 
Terrina jajeczna 39,-
Capresse (pomidory, mozzarella, pesto/rucola) 100g /12,-
Deska serów 120g/ 12,-
Jajka garnirowane na różne sposoby szt /4,-
Rolada szpinakowo-serowa z pomidorami suszonymi 80g /10,-
Rolada szpinakowo- łososiowa 80g/13,-
Rolada serowa z dodatkiem papryki 80g/12,-
Rolada serowa z orzechami i winogronami 80g /12,-
Pomidory/papryka faszerowana szt/ 8 ,-
Grillowane warzywa z pomidorowa salsa, z puszysta mozzarella na bazyliowym sosie 300g/30,-
Roladki z cukinii z farszem szpinakowym z feta, na pelati szt 100g/ 12 zł 
Z ryb
Tęczowa terrina rybno-szpinakowa 80g/ 12,-
Roladki z łososia z serem roqufort, oliwkami na trawce z kiełków szt 80g  14,-
Szczupak faszerowany z jajkiem i kawiorem szt 80g /10,-
Ryba po grecku 100g/ 10,-
Róże z łososia 100g /18,-
Śledzie  z zalewie korzennej i ziołach z cebulką 100g / 12,-
Tatar z łososia i melona 100g/ 16,-
W galarecie 
Schab po warszawsku w galantynie szt. 80g/ 12,-
Łosoś w galarecie koperkowo-cytrynowej 80g/ 20,-
Terrin’a z łososia na szpinaku i mini marchewkach 80g/10,-
Rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem 80g /12,-
Tymbaliki drobiowe z julien warzywnym 100g /8,-
Nóżki wieprzowe z jullien warzywnym 100g/8,-
Indyk w maladze z owocami 80g / 12,- 

SAŁATY
Mix sałat z grillowanym kurczakiem w sosie ziołowym 60,-/kg
Wędzony kurczak z kukurydzą, sałatą i winogronami w majonezowym sosie 80,-/kg
Sałata szlachecka (sałat mix, polędwiczka, grzybki marynowane, prażone pestki, dresing majonezowy) 80,-/kg
Świeży szpinak z lazurem, ziarnami, sezamem z dodatkiem owoców 60,-/kg
Włoska mix rucolli z roszponką z melonem pomidorkami suszonymi i szynka parmeńska 80,-/kg
Grecka (sałata lodowa, papryka, cebula czerwona, ogórek, pomidor, feta, oliwki) 60,-/kg
Sałatka nicejska z tuńczykiem, 60,-/kg
Z mozzarellą, oliwkami, rucolą, pomidorkami i papryką= capresse 60,-/kg
Sałatka carska z rakami 80,-/kg
Tradycyjne majonezowe: jarzynowa, hawajska, brokułowa, krabowa, meksykańska, warstwowa 60,-

ZUPY
Krem z pomidorów ze świeżą bazylią i grzaneczkami 35,-/L
Krem ze szparagów/ cukiniowy  z  groszkiem ptysiowym 49,-/L
Rosół z domowym makaronem 30,-/L
Flaczki po warszawsku 49,-/L
Żurek po staropolsku z białą kiełbasą i jajem 250g  12,/pcj
Borowikowa z kluseczkami 250g 12,-/pcj
Barszcz czerwony z pasztecikiem 250g 14,-/pcj


DANIA GŁÓWNE
Schab w sosie ziołowym, ziemniaki, jarzyny pcj.120/150/100g  20,-
Schab w sosie śliwkowo winnym, kluski śląskie, sałatka pcj.25,-
Schab w sosie myśliwskim , kopytka, mix sałat pcj.25,-
Indyk pod żurawiną, kluseczki, sałaty z owocami 25,-
Indyk w sosie serowo-orzechowym, ryż , kompozycja warzywna 25,-
Polędwiczki wieprzowa na borowikach z kluseczkami kładzionymi/ ziemniakami, jarzyny  25,-
Bouef strogonow na kluskach kładzionych z kompozycją sałat 25,-
Cielęcina w sosie kaparowym z kluskami śląskimi i buraczkami 35,-
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym, kluski śląskie, jarzyny 30,-
Pieczona kaczka 1/2 w sosie żurawinowym, na renecie z kluseczkami /ziemniaki opiekane kompozycja sałat/buraczkami lub modra kapustą 42,-
Piersi z kaczki pieczone , w sosie , z zurawiną na złetej renecie , z kluseczkami i kompozycją sałat 35,-
Gęś pieczona /noga / , kluseczki /ziemniaki opiekane , kompozycja 45,-
Kurczaka grillowany faszerowany  cukinią i pomidorami suszonymi z kluskami w pesto, surówka 25,-
Majerankowy kurczak na ziemniakach pieczonych w kompozycji sałat 23,-
Pieczona szynka peklowana w sosie śliwkowo – winnym, kopytka , surówka 30,-
Zrazy staropolskie z wołowiny z kaszą gryczana/kluski śląskie  i buraczkami 35,-
Łosoś w rozmarynie, z kaparami, pomidorami i pieczonymi ziemniakami 35,-
Sola zapiekana z pomidorami pelati, szpinakiem i serem mozzarella 25,-
Halibut z i kiełbasą chorrizo na rucoliz ziemniakami opiekanymi 35,-

Dania gorące –wersja kokilowa z pieczywem 250G 
Bouef strogonow 20,-
Gulasz węgierski 20,-
Leczo z kurczakiem  lub wegetariańskie z ciecierzycą 18,-
Bigos staropolski na czerwonym winie 23,-
Ragout z cielęciny   z pomidorami suszonymi 23,-
Bogracz 18,-

Pierogi różne
Pierogi Tyszkiewiczowej  z borowikami i szynką 45,-/kg
Pierogi szpinakowe i fetą 35,-
Pierogi szpinakowe z pieczarkami 35,-
Pierogi z soczewicą i pieczarkami 30,-
Pierogi ruskie 30,-
Pierogi z serem 30,-
Pierogi z mięsem 30,-
Pierogi z kapusta i grzybami 30,-
Kartacze z mięsem 35,-

Al. Ujazdowskie 6/róg Agrykola , Plac Rozdroże  tuż obok  Łazienek Królewskich, Warszawa 00-461
tel.: +48 22 621 11 58 
kom. 605-310-383   605 310 383   603 878 630

mail: rozdroze@wsgcentrum.com.pl  www.rozdroze.pl
godziny otwarcia zakładu obecnie : 
codziennie od godz. 10:00 do 20:00


Zapraszamy - Polecamy -   NA PRZYJĘCIA  /OBIADY RODZINNE/ SPOTKANIA