Rozdroże to kultowa restauracja z tradycjami -1974 - położona przy Łazienkach Królewskich. Oferujemy tradycyjną kuchnię polską.
  • RESTAURACJA
  • Budynek  i otoczenie
  • WESELE w Rozdrożu
  • Stół wiejski na przyjęcie
  • przyjęcie w sali dolnej w piwnicy
  • bankiet
  • wesele w rozdrożu
  • rzut na sale restauracyjne z parkietem

DANIA NA WYNOS / Z DOWOZEM

Na wszystkie dania z
karty na WYNOS rabat - 30% 

PRZEKĄSKI  NA ZIMNO/ COLD APETIZERS

ŚLEDZIK MARYNOWANY W ZIOŁACH I CEBULI 150/70/30 g 18, -  13,-
MARINATED HERRING WITH HERBS AND ONION

TATAR WOŁOWY **100/150 g 34, -  24,-
BEEF TARTARE WITH MARINATED MUSHROOMS, ONION AND PICKLED CUCUMBER

PRZEKĄSKI NA CIEPŁO / HOT APETIZERS

MIX 4 GRZANEK Z MASŁEM CZOSNKOWYM 300g  16, -  11,-
Z MOZZARELLĄ, SZPINAKIEM, POMIDORAMI I PROSCIUTTO
MIX 4TOASTS WITH GARLIC BUTTER, MOZZARELLA, PROSCIUTTO, SPINACHAND FETA CHEESE, TOMATOES

SER PANIEROWANY 125g 23, -   16,-
Z ŻURAWINĄ, WINOGRONAMI  I GRZANKAMI 100/2 SZT
CHEESE COATED IN BREAD CRUMBS AND EGG WITH CRANBERRY, GRAPES AND TOASTS

KASZANKA Z PATELNI  SMAŻONA Z CEBULĄ 180/50 g 24, - 17,-
PODANA W CHLEBIE WIEJSKIM  Z OGÓRKIEM
PAN FRIED BLACK PUDDING WITH ONION SERVEDIN BREAD WITH PICLED CUCUMBER

BIGOS STAROPOLSKI 250 g  29, - 20,-
Z KAPUSTY I KILKU GATUNKÓW MIĘS, ŚLIWEK SUSZONYCH, GRZYBÓW,  W CHLEBKU

TRADICIONAL POLISH DISH MADE OF BOILED SAUERKRAUT, A FEW KINDS OF MEAT,
MUSHROOMS, DRIED PLUMS AND HERBS, SERVED IN BREAD

                      PLACKI ZIEMNIACZANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 34,-  24,-
PODANE Z SOSEM TZATZIKI 3 szt 230 g/90 g/100 g
POTATO PANCAKES WITH SMOKED SALMON AND TZATZIKI SAUCE

MISA SAŁAT/ SALADS

MISA SAŁAT Z KURCZAKIEM Z GRILLA 300 g 30, - 21,-
KURCZAK GRILLOWANY NA SAŁATACH, Z POMIDORAMI,
OGÓRKIEM, PAPRYKĄ I SOCZYSTYMI KIEŁKAMI
COMPOSITION OF SALAD WITH GRILLED CHICKEN BREAST, TOMATOES,CUCUMBERS, PEPPERS AND SPROUTS

SAŁATKA Z AVOCADO Z GRILLOWANYM BOCZKIEM, 300 g 31, - 22,-
KOMPOZYCJA SAŁAT, MOZZARELLA, POMIDORKI CHERRY  I SOCZYSTE KIEŁKI
AVOCADO SALAD WITH GRILLED BACON, MOZZARELLA, CHERRY TOMATOES,SPROUTS


                                                 ZUPY/SOUP
BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY 250 g / DOSTĘPNY CZYSTY/ 15, - 10,-
Z ZIEMNIAKAMI TŁUCZONYMI ZE SKWARKAMI Z BOCZKU 180 g
RED BORSCH WITH CREAM AND POTATOES WITH BACON (AVAILABLE CLEAN)

GRZYBOWA 200/100 g 18, -13,-
NA BOROWIKACH Z RĘCZNIE WYRABIANYMI KLUSECZKAMI
TRADITIONAL MUSCHROOM SOUP WITH CREAM AND HOME NOODLES

ŻUREK STAROPOLSKI 200/60/150 g 18, - 12,-
NA PRAWDZIWYM ZAKWASIE Z MĄKI ŻYTNIEJ, Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ,
JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI TŁUCZONYMI OKRASZONYMI SKWARKAMI
POLISH SOUR RYE SOUP WITH BOILED EGG, WHITE SAUSAGE,AND POTATOES WITH BACON

FLACZKI WOŁOWE PO WARSZAWSKU 300 g 18, - 13,-
BEEF TRIPE IN WARSAW STYLE

KUCHNIA POLSKA / POLISH CUISINE
KURCZAK  grillowany z BOROWIKAMI150/100/150/100 g  35, - 25,-
Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, KOMPOZYCJĄ SAŁAT
MARJORAM CHICKEN BREAST WITH BAKED POTATOES, MUSHROOM SAUCE AND MIX SALAD

JADŁO DRWALI – placek zbójnicki  250/200 g 35, - 25, -
PIKANTNY GULASZ MIĘSNY W DUŻYM PLACKU ZIEMNIACZANYM
SPICY MEAT GOULASH IN BIG POTATOES PIE WITH A LITTLE YOGHURT AND CHIVES

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE  Z BOROWIKAMI 150/100/150/150 g 39, - 27,-
Z RĘCZNIE WYRABIANYMI KLUSECZKAMI ORAZ JARZYNAMI
PORK TENDERLOIN CHOPS WITH FRESH MUSHROOM SAUCE, HOME NOODLES, VEGETABLE GARDEN

SCHABOWY SŁUSZNEJ WIELKOŚCI  PO CHŁOPSKU 250/150/150 g 38, - 26,-
PANIEROWANY, Z ZIEMNIAKAMI TŁUCZONYMI, SKWARKAMI Z BOCZKU
ORAZ  KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ LUB MIZERIĄ
PEASANT STYLE - PORK CHOP - POTATOES WITH BACON AND FRIED CABBAGE OR CUCUMBER SALAD

PÓŁ KACZKI  400g/150/150 g/100 g 59,-  41,-
Z KLUSECZKAMI RĘCZNIE WYRABIANYMI, NA JABŁKACH PRAŻONYCH
Z MAJERANKIEM, ŻURAWINĄ, W OPRAWIE SAŁAT,
HALF DUCK, HOME NOODLES, BAKED APPLES IN MARJORAM WITH CRANBERRY,COMPOSITION OF SALAD

GOLONKA PIECZONA W PIWIE I  ZIOŁACH 450/150/150 g 43, -30,-
Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ, CHRZANEM I MUSZTARDĄ
PORK KNUCKLE ROASTED WITH BEER AND FRESH  HERBS, BAKED POTATOESAND FRIED CABBAGE, HORSERADISH, MUSTARD
                         
                       

DANIA MĄCZNE /  FLOUR DISHES
TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM, ŁOSOSIEM I POMIDORAMI SUSZONYMI 350 g 35, - 24,-
TAGLIATELLE WITH SPINACH, SALMON AND DRIED TOMATOES
WITH CREAM SAUCE

TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI I RUCOLĄ 350 g 34, - 24,-
TAGLIATELLE WITH CHICKEN, DRIED TOMATOES AND ROCKET

PIEROGI HRABINY TYSZKIEWICZOWEJ 35, - 24,-
Z BOROWIKAMI I SZYNKĄ W OPRAWIE RUCOLI 350 g-6 SZT
HOME DUMPLINGS WITH HAM AND MUSHROOMS (BOLETUSES)

PIEROGI SZPINAKOWE Z PIECZARKAMI 400g ** 8 szt 35,- 24,-
DUMPLINGS FOR VEGAN, SPINACH, MUSHROOMS, ONION, RICE OIL

PIEROGI Z SOCZEWICĄ I KASZA 300 g 6 szt  26 ,- 18 ,-

DANIA Z RYB /  FISH DISHES
PSTRĄG Z PATELNI NADZIEWANY ZIOŁAMI 400/150/100 g 45, - 31,-
Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, W OPRAWIE SAŁAT   
PAN FRIED TROUT STUFFED HERBS, WITH POTATOESAND COMPOSITION OF SALAD

         HALIBUT STEK Z SAŁATKĄ A’LA CAPRESE Z FRYTKAMI  300/150/150 g 46, - 32,-
       HALIBUT, FRENCH FRIES AND SALAD A’LA CAPRESE ON ROCKET


DESERY / DESSERTS

KULTOWY TORCIK W-Z  WARSAW CAKE 150 g 13, -  10,-

SERNIK Z BEZĄ /BRZOSKWINIĄ  200g+30 g15, - 11,-
CHEESE CAKE  WITH MERINGUE CRISPY AND RASPBERRY MOUSSE

SZARLOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ/ 150/40g  14, -  10,-
APPLE PIE WITH WHIPPED CREAM/WHIPPED CREAM AND ICE CREAM

TORCIK TIRAMISU Z MASCARPONE -150G 18,- 13,-

TORT MALINOWA CHMURKA  Z BEZĄ – 200G 18,- 13,-
RASPBERRY CAKE WITTH MASCARPONE AND MARINGUE

CZEKOLADA NA GORĄCO 200 g  HOT CHOCOLATE  18,- 12,-
HOT CHOCOLATE  WITH WHIPPED CREAM AND ICE CREAM



KAWA / COFFEE